KURULUŞ

27.01.2020 yılında  Aydın/ Sultanhisar/ Atça’da başladığımız kooperatif yolculuğumuzla, yöresel ve geleneksel lezzetlerimizi en doğal ve organik haliyle TARLADAN SOFRAYA taşıyoruz. Aydın yöremizin bereketli topraklarında Ata tohumları ile  doğal bir şekilde yetişen hammaddeleri,  Tarım bakanlığı üretim iznimiz ve barkod sistemimizle hijyenik ortamda, gıda standartlarına uygun şekilde geleneksel yöntemlerle işleyerek geleneksel kültürümüzü GELENEKTEN GELECEĞE aktarıyoruz.

Kooperatifleşme sürecimiz, Atça’nın Girişimci Kadınları adıyla kurulmuş olan bir sosyal medya grubunun kendi içinde çok sınırlı kaldığı gözleminde bulunan kooperatif kurucu başkanımız ile  kurucu  üyelerimizin, kadınların eğitimi ve aile bütçelerine daha gerçekçi bir platformda katkı sağlama düşüncesinden hareketle başlamıştır. 19 Kurucu üye ile, iki portakal kasasının üzerinde çıktığımız bu yolda, tarımsal gıda üretimi, ev tekstili, takı ve aksesuar gibi alanlarda çalışmaya başladık. Şu anda Aydın- Denizli karayolu üzerinde alt katı dinlenme tesisi ve ürün satış mağazası, üst katı üretim atölyesi olmak üzere geniş bir alanda üretim ve satış sağlamaktayız. Dinlenme tesisi olarak hizmet veren restoranımızda  Aydın sofrasının coğrafi işaretli Aydın yuvarlamamız başta olmak üzere, geleneksel gerdan etli keşkeğimiz, paşa böreğimiz, yaprak sarmamız ve odun ateşinde kızartmamız mevcut bulunmaktadır. Aynı zamanda pevlüze ve kabak tatlısı gibi yöresel Aydın tatları ile damaklarınızı tatlandırmaktayız. Tesisimizin zeytin ağaçları arasında “Kendin Pişir Kendin Ye” konseptiyle açtığımız Efe Park adlı geniş piknik alanımız bulunmaktadır. Her geçen gün, hep daha iyiye hedefiyle başladığımız noktanın ötesine geçmek için tüm gücümüzle çalışmaktayız.

Üretimin ve kadın emeğinin gücüne inanan bir kooperatif olarak, kadınların ekonomik özgürlüklerine kavuşması, ve dezavantajlı durumdan çıkmalarını sağlamak, temel hedefimizdir. Kadınlarımızı sadece üretime katılma konusunda değil, eğitimleri ile ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlama konusunda da desteklemekteyiz. Bünyemizde açtığımız aşçı yardımcılığı, dikiş kursu gibi çeşitli kurslar yoluyla kadınlarımızın iş sahibi olmalarına katkı sağlarken, kişisel becerilerini ortaya çıkarmalarına da yardımcı olmaktayız.

İmkansızlıklarla başlanan ve çeşitli güçlüklere karşın büyük bir mücadele, emek ve sabrın ürünü olan kooperatifimiz, kadın istihdamının yanı sıra yerel kalkınmaya  katkı sağlamanın gururunu yaşamaktadır. Geleneksel ve yöresel lezzetlerimizin, sağlıklı, güvenilir, gıda hijyenine uygun ortamlarda standardize ölçülerde  en doğal ve lezzetli haliyle gelenekten geleceğe aktarılmasını görev bilen anlayışımızla, yöresel dokunun sürdürülebilirliğini sağlamayı amaçlamaktayız.