Kuru İncir ve Faydaları
İncir dutgiller familyasına ait potasyum, fosfor, demir, kalsiyum, antioksidan ve kompleks karbonhidrat içeren bir meyvedir. İncirin, güneşte veya fırında kurutulmasıyla kuru incir elde edilir. Lif açısından zengin olan incir, içerdiği C vitaminleri ile zengin bir besin değerine sahip olmakla birlikte, bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi bulunmaktadır. Kemik erimesine ve kansere karşı koruyucu etkisi olan incirin, kalp damar hastalıklarına da iyi geldiği bilinmektedir. Mide ve sindirim sistemine olumlu etkileri bulunan incir, cevizle birlikte yenildiğinde akciğeri temizleyerek, kronik öksürüğü kökten bitirir. Kuru incirin, en önemli faydalarından birisi de hafızayı güçlendirmesi ve alzheimer riskini azaltmasıdır. Yüksek oranda lif içeren kuru incir, uzun süre tokluk hissi vererek, kilo kaybına yardımcı olurken, kabızlık sorununa da iyi gelmektedir. Ayrıca cilt sağlığı ve diş sağlığına da olumlu etkileri olduğu söylenen kuru incir tam bir şifa kaynağıdır. Günlük tüketim miktarı açısından ise günde iki adetten fazla yenmemesi tavsiye edilmektedir.