Üzüm Pekmezinin Faydaları

Ülkemizde üretilen en önemli geleneksel gıdalardan birisi de  üzüm pekmezidir. Mevsiminde toplanan üzümlerin bekletildikten sonra sıkılarak, özel pekmez toprağı ile kaynatılmasıyla elde edilen üzüm pekmezi, içerdiği yüksek karbonhidrat ve enerji ile kahvaltı sofralarının sağlıklı bir alternatifi olmaktadır. İçerdiği kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum değerleri ile üzüm pekmezi, kemik ve diş  hastalıklarından , kansızlık, yüksek tansiyon, depresyon gibi   pek çok hastalığa karşı tam bir  şifa kaynağı olarak bilinmektedir. Ayrıca etkili antioksidanlar içeren üzüm pekmezinin kanseri önleyici etkisinin yanında, çeşitli romatizma hastalıkları ile bağırsak ve cilt sağlığı üzerinde de olumlu etkileri bulunmaktadır. Pek çok hastalığa karşı koruyucu kalkan olduğu bilinen üzüm pekmezinin özellikle katkı maddesi içermeyen, hakiki olanlarının düzenli tüketilmesi tavsiye edilmektedir.